Avantajele Proteinelor in Dieta Post-Operatorie 2017-08-02T22:56:55+00:00

Avantajele Proteinelor in Dieta Post-Operatorie

      Chirurgia adresata scaderii ponderale produce o trauma severa corpului, de aceea, dupa efectuarea unei interventii bariatrice este recomandat sa asiguri organismului un aport zilnic suficient de proteine pentru a grabi vindecarea cicatricelor, a prezerva masa de tesut non-grasos, a creste catabolismul grasimilor si a minimaliza pierderea parului. Pentru femei minimul de proteine este de 50-60 g pe zi, iar pentru barbati cel putin 60-70 g de proteine pe zi. Avand in vedere ca dupa operatie regimul alimentar este unul restricitv, este dificil sa consumi suficiente proteine alimentare in timpul primelor luni dupa operatie. Din acest motiv, Bariatrix a conceput suplimentele proteice lichide in diverse forme: shake-uri, bauturi reci, supe sau budinci, ce sunt usor de consumat de un pacient ce a suferit o interventie chirurgicala si asigura organismului necesarul de proteine si nutrienti.

Proteinele aduc multe beneficii importante pacientului dupa chirurgia bariatrica:

  • Proteinele ajuta in vindecarea corespunzatoare dupa chirurgia bariatrica pentru ca ajuta la cresterea si refacerea tesuturilor incluzand pielea, muschii si organele majore.
  • Proteinele ajuta la mentinerea sanatatii pielii, oaselor si unghiilor.
  • Proteinele ajuta la sinteza hormonilor, enzimelor si anticorpilor, cu rol in functionarea corespunzatoare a organismului.
  • Proteinele ajuta organismul sa arda grasimi in loc de tesut muscular, pentru o pierdere de greutate sanatoasa. Cand incerci sa slabesti dupa chirurgia bariatrica, reduci numarul de calorii. Din pacate, corpul uman tinde sa vada depozitele adipoase mai pretioase decat tesutul muscular si va arde sau “cataboliza” tesut muscular, inainte de a folosi grasimi ca sursa de energie. Consumand suficiente proteine zilnic, vei cruta si prezerva tesutul muscular, fortand metabolismul sa foloseasca grasimi pentru energie.
  • Proteinele inlatura senzatia de foame dintre mese si evita tentatia gustarilor. Unul dintre aminoacizii din proteine, triptofanul (un precursor al serotoninei) actioneaza la nivelul centrului satietatii din creier.