Avantajele dietei pre-operatorie 2019-03-05T01:10:37+00:00

Avantajele dietei pre-operatorie

Inainte de operatia bariatrica sanatatea ta nu trebuie sa se inrautateasca. Incepand o dieta sanatoasa, bogata in proteine, consumand mai multa apa si incepand exercitii fizice blande, sunt metode excelente pentru a te pregati pentru chirurgia bariatrica. Unii chirurgi bariatrici de fapt pretind candidatilor pentru gastric bypass sa piarda 10 procente din greutate inainte de operatia pentru slabire- aceasta este si recomandarea noastra!

Puteti atinge acest obiectiv urmarind Dieta Pre-Operatorie Bariatrix care consta intr-un regim alimentar  restrictiv caloric si utilizand suplimente proteice.

napolitane cu aroma de cafea

        O dieta limitata caloric, bogata in proteine poate de asemenea sa fie utila inainte de operatia laparoscopica, intrucat poate micsora dimensiunile ficatului, ceea ce duce la micsorarea duratei operatiei. Adoptand o dieta sanatoasa redusa in calorii inainte de operatia bariatrica, te obisnuieste sa mananci mai putin, sa mananci sanatos si sa faci schimbarile de dieta esentiale necesare dupa operatia bariatrica, pentru tot restul vietii. S-a demonstrat ca slabind chiar si numai cateva kilograme inainte de operatia bariatrica poate micsora riscul complicatiilor.

smoothie cu ananas

Regimul alimentar pre-operator incepe obisnuit cu 14 zile inainte de bypass-ul gastric sau un sleeve. In functie de starea de sanatate a pacientului, de greutate si de compozitia organismului, candidatii la chirurgia bariatrica, in general sunt supusi unui regim hipocaloric, cu un continut ridicat de proteine pe zi. Regimul necesita reducerea cu mult sau eliminarea aportului de carbohidrati si grasimi alimentare, mai ales de zaharuri rafinate si de grasimi saturate.

Regimul preoperator in chirurgia bariatrica este conceput astfel incat sa :

  • reduca grasimea din corp – mai ales depozitul de grasime din jurul zonei mijlocii a abdomenului. Intrucat aceasta este zona chirurgicala, este benefic pentru siguranta pacientului.
  • prezerve tesuturile non-grasoase (LBM) – aportul unei cantitati suficiente de proteine este “anti-catabolic” sau “cruta proteinele”. Acest lucru inseamna ca aportul adecvat de proteine nu permite organismului sa foloseasca tesuturi non-grasoase ca sursa de energie atunci cand au loc pierderile de grasime printr-o dieta cu continut redus de calorii.
  • pregateasca pacientul pentru regimul post-operator – urmand un regim hipocaloric, bogat proteic si redus in carbohidrati este in esenta felul prin care un pacient al chirurgiei bariatrice va trebui sa se hraneasca pentru tot restul vietii. De aceea, cea mai buna perioada ca sa te obisnuiesti sa faci alegeri alimentare sanatoase si sa folosesti suplimente proteice ce vor fi necesare postoperator, este inainte de operatie.